Puh Zivotinja

Puh Zivotinja. Svojim izgledom podseća na vevericu, pa se često može pomešati sa ovom vrstom. Puh se hrani žirom hrastova, bukvicom, lješnicima, pitomim kestenom, plodovima voća, izbojcima drveća, jajima i mladuncima ptica, insektima i svim sitnim životinjama koje može uhvatiti.

Sivi puh
Sivi puh from www.bvo.zadweb.biz.hr

Настањује континентални део европе, као и већа медитеранска острва ( корзика, сардинија, сицилија, крит, крф ), а у азији ареал се простире до севера ирана. Živi u bjelogoričnoj i miješanoj šumi s grmljem i šibljem i u divljim živicama. Hrani se lješnjacima, sjemenjem graba, pupovima, bobicama trnine, i ponekad kukcima.

Click To Download For Free Gross Motor Activity Powerpoint & Google Slides

Hrane se semenjem, lišćem, pupoljcima, bobicama, koštunjavim plodovima, a ponekad insektima, pa i sitnim pticama. Пух, обични пух, велики пух или сиви пух ( лат. Njegovo meso smatra se delicijom pa se do danas lov na puhove održao na području gorskog kotara, like, na otocima braču i hvaru.

Puh Je Glodavac Nalik Na Vjeverici, A Građom Je Sličan Mišu.

Za aktivnost gotovo tokom cijele godine potrebno je voditi računa o temperaturi, te količini dnevnog svjetla. Svojim izgledom podseća na vevericu, pa se često može pomešati sa ovom vrstom. Nekada je bio popularan kućni ljubimac u mnogim zemljama, ali danas zbog njegove ugroženosti je protuzakonito.

Liječi Li Mast Od Puha Rane I Psorijazu?

Puhovi imaju okrugle i krupne uši, oči su im sitne a boja krzna sivkasta. Obični puh ili samo puh, je životinja koja spada u grupu glodara. Pozdrav za sve ljude dobre volje na ovom bijelom svijetu, pokazujem i pričam reakciju zmije otrovnice na pacova ili obrnuto.ishod vidjet ćete sami,ako vam se.

Naročito U Zimskim Mjesecima Kad Su Dani Kraći, Ako Se Ne Osigura Umjetna Svjetlost Postoji Mogućnost Da Puh Počne Hibernaciju.

Gnijezdo radi od korijenja i mahovine u dupljama, pukotinama stijena, kućicama za ptice, dobro skače i penje se. Recently viewed and downloaded ›. U prirodi provode i sedam mjeseci na godinu u hibernaciji, dok u zatočeništvu su neaktivni oko 4 tjedna.

Uzasno Su Glasni Nocu, Ne.

Populacija puhova je smanjena, većinom usled uništavanja njihovih prirodnih staništa (listopadnih šuma), te se danas zato smatraju skoro ugroženom vrstom. Dostiže težinu do 150 grama. Nastanjuje europu i sjeverni dio male azije.