Popullsia Shqiptare

Popullsia Shqiptare. Popullsia në zonat rurale ra me rreth 4%. Sipas te dhenave historike, pjesa tjeter prej 20% e popullsise came i perkisnin.

Popullsia shqiptare ne tkurrje YouTube
Popullsia shqiptare ne tkurrje YouTube from www.youtube.com

Është numri i banorëve në një zonë të cakuar në mesnatën e 30 qershorit dhe 1 korrikut të një viti të caktuar. 5 popullsia e shqipërisë sipas qarqeve, 1 janar 2018 qarku me moshën medianë më të ulët është tirana (33 vjeç), ndërsa qarku me moshën medianë më të lartë është gjirokastra (38 vjeç). Historikisht arbri ose arbëria, ndërkombëtarisht albania ), zyrtarisht republika e shqipërisë, është shtet i pavarur në evropën juglindore.

Shqiptaret Jetojne Kryesisht Në Pjesët Veriperëndimore Dhe Perëndimore Të Vendit.

Kanadaja banohet thuajse tërësisht nga popullsia e bardhë, e formuar nga pasardhësit e kolonizatorëve evropianë. Popullsia shqiptare eshte me moshe shume te re. Sipas te dhenave historike, pjesa tjeter prej 20% e popullsise came i perkisnin.

Shqipëria Ka 2,876,591 Banorë, Sipas Llogaritjeve Të

Deri ne fund te viteve '70. Të dhënat mbi popullsinë tregojnë se popullsia rurale llogaritet në 964,791 banorë në vitin 2019. Kjo vjen, veçanërisht, për shkak të ndryshimeve në sistemin ekonomik, duke kaluar nga ekonomia e centralizuar në një sistem të tregut të hapur i cili ka dhënë efektin e tij në lindje, vdekje, migracion, dhe sigurisht ka një ndikim në të ardhmen e popullsisë shqiptare.

Gjuha Shqipe Është Gjuha Zyrtare E Shqipërisë.gjithashtu, Me Gjuhën Serbe, Është Një Nga Dy.

Kjo vjen, veçanërisht, për shkak të ndryshimeve në sistemin ekonomik, duke kaluar nga ekonomia e centralizuar në një sistem të tregut të hapur i cili ka dhënë efektin e tij në lindje, vdekje, migracion, dhe sigurisht ka një ndikim në të ardhmen e popullsisë. Popullsia e shqiptarëve në botë. Të dhënat mbi popullsinë tregojnë se popullsia rurale llogaritet në 964,791 banorë në vitin 2019.

Është Numri I Banorëve Në Një Zonë Të Cakuar Në Mesnatën E 30 Qershorit Dhe 1 Korrikut Të Një Viti Të Caktuar.

Popullsia e shqipërisë është tkurrur me mbi 36 mijë banorë në vitin e kaluar. Shqiptarët janë grupi i dyte me i madh etnik në maqedoninë e veriut. Vllazën huta, ndërtesa 35, hyrja 1, tiranë, kodi postar 1017.

Numri Më I Madh I Shqiptarëve Jeton Në Komunat.

Popullsia e shqipërisë në 1 janar 2020 rezulton 2.845.955 banorë duke pësuar një rënie me 0,6 %, krahasuar me 1 janar 2019. Popullsia në zonat rurale ra me rreth 4%. Numri i përgjithshëm i shqiptarëve në maqedoninë e veriut është 509,083 banorë, që përfaqëson rreth 25% të popullsisë.